Aς κάνω κι εγώ το πρώτο μου ποστ.
Πιστεύω κι εγώ ότι ο καθένας πρέπει κάνει αυτό που νιώθει καλύτερα, αρκεί να μην δημιουργεί πρόβλημα στο σύντροφό του.
Αν τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα και το δέχονται και οι δυο με γειά τους και χαρά τους.
Και νομίζω ότι οι περισσότεροι είμαστε της μιας ή της άλλης άποψης κατά καιρούς, ανάλογα με τη συναισθηματική φάση που βρισκόμαστε.
Θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα που διάβασα παραπάνω. Συγχωρήστε με αλλά μου είναι δύσκολο να κάνω παράθεση και σχόλιο.
- Ναι. Τα ζώα είναι πολυγαμικά όντα (τα περισσότερα - υπάρχουν και εξαιρέσεις). Όμως τα ζώα ΔΕΝ απολαμβάνουν τη σεξουαλική πράξη. ΔΕΝ έχουν συναισθήματα για το άλλο ζώο. Απλώς εκτελούν τη διαδικασία για την αναπαραγωγή τους και αυτό είναι όλο. Άρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανθρώπους και ζώα, ούτε να θεωρήσουμε ότι είναι καλύτερο, αυτό που συμβαίνει στα ζώα γιατί δεν αισθάνονται τίποτα άλλο, πέρα από την ανάγκη που τους επιβάλλει το ένστικτό τους για την αναπαραγωγή.
- Όταν επιλέγεις να κάνεις έρωτα απλά και μόνο για τη χαρά που σου δίνει αυτή η στιγμή και ο άλλος συμφωνεί τα πράγματα είναι σχετικά απλά και αφού είναι επιλογή και των δύο κανένα πρόβλημα.
Όμως πιστεύω ότι το sex είναι μεγαλείο όταν έχεις συναισθήματα για το άτομο με το οποίο το κάνεις. Όταν το να κάνεις έρωτα ολοκληρώνει μια ουσιαστική επαφή και σχέση.
Το να κάνεις έρωτα, απλά και μόνο για να "ξεφορτώσεις" το βρίσκω απλώς λύση ανάγκης.
Και ναι, η απιστία έχει να κάνει με την ΨΥΧΗ μας πρώτα και μετά με το σώμα μας.