Αποστολέας Θέμα: η ψυχολογια του παιδιου την ωρα της βαπτισης  (Αναγνώστηκε 28517 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimb

• psycho
  • Ανώτερο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Mood: Thoughtful
    Thoughtful
    • το στεκι σας :)
Απ: η ψυχολογια του παιδιου την ωρα της βαπτισης
« Απάντηση #30 στις: 22 Οκτώβριος 2010, 04:23:24 μμ »
δεν πιστευω με τιποτα οτι κουβαλαμε ψυχολογικα επειδη μας ριξανε μεσα σε μια κολυμπηθρα

πως το λες αυτο οταν η διαδικασια της βαπτισης ειναι μια βιαιη σκηνη?

οταν ενα μωρο κλαιει και σπαραζει,
σημαινει οτι κανει παρτυ?

κοίτα, με ένα κλάμα ερχόμαστε στη ζωή... :))

οπως και οταν χωριζεις....  >:(
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος lalala

• Ανώτερο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Mood: Mischievous
    Mischievous
  • Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
« Απάντηση #31 στις: 22 Οκτώβριος 2010, 04:26:29 μμ »
δεν πιστευω με τιποτα οτι κουβαλαμε ψυχολογικα επειδη μας ριξανε μεσα σε μια κολυμπηθρα

πως το λες αυτο οταν η διαδικασια της βαπτισης ειναι μια βιαιη σκηνη?

οταν ενα μωρο κλαιει και σπαραζει,
σημαινει οτι κανει παρτυ?

κοίτα, με ένα κλάμα ερχόμαστε στη ζωή... :))

οπως και οταν χωριζεις....  >:(

αχ θα με τρελανετε οταν χωριζεις κλαις ,αλλα εισαι ενηλικας και κλαις και σπαραζεις λογω επιλογων σου,το μωρο κλαιει και χωρις λογο τις περισσοτερες φορες,η μπορει να χει πονακια,μα τι λεμε τωρα? ???
ΓΙΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ :)

Αποσυνδεδεμένος pelariry

• Απλό μέλος
  • **
« Απάντηση #32 στις: 22 Οκτώβριος 2010, 04:28:28 μμ »
Το δεν κλαινε ολα τα μωρα στα βαφτισια ομως τι σημαινει???
οτι μερικα ειναι λοκατζηδες απο κουνια και κανουν και σκοινακια?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
(click to show/hide)
Σωματείο ΜΑΖΙ για την κατάθλιψη και τη διπολική διαταραχή!!! Είμαστε ΜΑΖΙ!!! www.mazi.org.gr

Αποσυνδεδεμένος jimb

• psycho
  • Ανώτερο μέλος
    Thoughtful
« Απάντηση #33 στις: 22 Οκτώβριος 2010, 05:00:28 μμ »
δεν εχει,
αλλα ευκαιρια να ανοιξει ενα

:D
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος marianthi

• Απλό μέλος
  • **
  • όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
    • Η ειδική αγωγή με απλά λόγια
« Απάντηση #34 στις: 09 Μάρτιος 2011, 07:37:10 μμ »
Νομίζω ότι το ερώτημα ήταν άλλο και τελικά το θέμα κατέληξε αλλού...

Το θέμα είναι η ψυχολογία του βρέφους την ώρα της βάφτισης. Ούτε η θρησκευτική, ούτε η κοινωνική διάσταση της βάφτισης. Και φυσικά όχι το ζήτημα της αθεΐας.

Το ερώτημα που τέθηκε είναι το πως νιώθει το παιδί την ώρα της βάφτισης. Η ψυχολογία πράγματι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα. Τώρα καλώς ή κακώς, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μάλλον ορισμένα βρέφη βιώνουν έναν πανικό εκείνη την ώρα, αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι το τόσο ανησυχητικό. Τα βρέφη δηλαδή βιώνουν καθημερινά πολλές αναστατώσεις γιατί έρχονται συνεχώς σε επαφή με νέους ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι μέρος και αυτό της ομαλής τους ανάπτυξης. Επομένως δεν θεωρώ ότι για αυτό το λόγο θα έπρεπε να αλλάξει η διαδικασία της βάφτισης

Αποσυνδεδεμένος jimb

• psycho
  • Ανώτερο μέλος
    Thoughtful
« Απάντηση #35 στις: 10 Μάρτιος 2011, 03:30:56 μμ »
Νομίζω ότι το ερώτημα ήταν άλλο και τελικά το θέμα κατέληξε αλλού...

Το θέμα είναι η ψυχολογία του βρέφους την ώρα της βάφτισης. Ούτε η θρησκευτική, ούτε η κοινωνική διάσταση της βάφτισης. Και φυσικά όχι το ζήτημα της αθεΐας.

Το ερώτημα που τέθηκε είναι το πως νιώθει το παιδί την ώρα της βάφτισης. Η ψυχολογία πράγματι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα. Τώρα καλώς ή κακώς, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μάλλον ορισμένα βρέφη βιώνουν έναν πανικό εκείνη την ώρα, αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι το τόσο ανησυχητικό. Τα βρέφη δηλαδή βιώνουν καθημερινά πολλές αναστατώσεις γιατί έρχονται συνεχώς σε επαφή με νέους ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι μέρος και αυτό της ομαλής τους ανάπτυξης. Επομένως δεν θεωρώ ότι για αυτό το λόγο θα έπρεπε να αλλάξει η διαδικασία της βάφτισης

Το οτι τα βρεφη, βιωνουν πολλες αναστατωσεις και πολλα πραγματα για εκεινα ειναι μια νεα εμπειρια αυτο ισχυει.
Αναλογα με το πως το βλεπει κανεις, μπορει να κρινει αν ειναι απαραιτητο να προσθεσει μια ακομα τετοια αναστατωση η οχι.

Σαν ανθρωπος που εχω βαφτιστει, (οπως φανταζομαι και ολοι μας) μπορω να κρινω οτι ειτε βαφτιζομουν ειτε οχι,
σαν ψυχολογια, σαν φιλοσοφια σαν οτι αλλο θελει να φανταστει ο καθενας, πιστευω οτι δεν θα μου εκανε ουτε κρυο ουτε ζεστη.
Οποτε στην ελλαδα του σημερα πρακτικα το θεωρω κατι που αναλογα με τα δικα του πιστευω αν θελει το αποφευγει η αν εχει ζητηματα το κανει.
Αλλα εκτιμω οτι δεν συμπληρωνεις κατι στο παιδι, αντιθετα γινεται μια κοινωνικη εκδηλωση που εχει να κανει αυστηρα με το περιβαλλον ενηλικων του παιδιου και οτι αυτο εχει σαν παρελκομενα.
Βεβαιως εχει να κανει με την προσωπικη φιλοσοφια του καθε γονεα και ας μην γελιομαστε ενα βρεφος ειναι στα χερια του γονεα για την οποια αποφαση η οποια αποφαση δεν νομιζω οτι ενεχει καμιας κριτικης σαν να ειναι σωστη η λαθος.
Το μονο που σκεπτομαι ειναι οτι δεν αξιζει το κοπο ενα βρεφος να μπαινει σε τετοιες διαδικασιες κατ εμε χωρις αλλο νοημα.

Αποσυνδεδεμένος wow

• Πλήρες μέλος
  • Mood: Relaxed
    Relaxed
  • Dungeons are hard!
« Απάντηση #36 στις: 10 Μάρτιος 2011, 04:16:03 μμ »
συμφωνώ και κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει και για έναν θρήσκο αυτή η τελετή σε τόσο μικρή ηλικία

έχει τύχει πριν χρόνια να παρευρεθώ σε βάφτιση ενηλίκου ατόμου, παρόλο που δεν είμαι θρήσκα ανατρίχιασα κατά την διάρκεια της τελετής και ήτανε πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία  (πόσο μάλιστα για αυτόν που πίστευε)

Υ.Γ. φυσικά δεν τον βουτάγανε γυμνό σε μια τεράστια κολυμπήθρα ή κάτι ανάλογο.... λολ
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μάρτιος 2011, 05:54:19 μμ από wow »
*does consciousness rings a bell or does she honks a horn?

• Απλό μέλος
  • **
« Απάντηση #37 στις: 11 Μάρτιος 2011, 07:25:06 μμ »
Jimb το ερώτημα που τώρα θέτεις είναι αν αξίζει τον κόπο να γίνει η βάφτιση δεδομένου ότι το παιδί δεν κερδίζει κάτι.
Η απάντηση αυτή την φορά δεν είναι τόσο απλή. Θα μπορούσα να σου πω όχι δεν αξίζει να μπει σε όλη αυτή την διαδικασία το παιδί.
Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την βάφτιση σαν ένα γεγονός αποκομμένο από κάθε τι άλλο. Η βάφτιση έχει και το κοινωνικό και το θρησκευτικό της περιεχόμενο. Μπορεί δηλαδή εκ πρώτης όψεως να μην φαίνεται καμία χρησιμότητα στο όλο γεγονός, όμως, για τους θρησκευόμενους γονείς σημαίνει κάτι. Την ένταξή του στην εκκλησία, την απαλλαγή από το προπατορικό αμάρτημα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο (είμαι άθεη και δεν τα ξέρω καλά αυτά, οπότε συγχώρεσε την άγνοια μου σε αυτό το κομμάτι). Επιπλέον, είναι και η κοινωνική του διάσταση. Να ξαναβρεθεί όλο το σόι, να δούνε το μωρό κ.τ.λ. Δεν σου λέω απαραίτητα ότι τα εγκρίνω όλα αυτά. Απλά προσπαθώ να σου δώσω μερικούς πιθανούς λόγους γιατί μπορεί να γίνεται μια τόσο στρεσογόνος διαδικασία και να σου τονίσω πως δεν μπορείς να δεις το γεγονός αυτό ξεκομένο και μόνο του.

Αποσυνδεδεμένος jimb

• psycho
  • Ανώτερο μέλος
    Thoughtful
« Απάντηση #38 στις: 11 Μάρτιος 2011, 08:56:25 μμ »
νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλα,
αν τα σογια ειναι θρησκευομενα, τοτε το πιτσιρικι δεν την γλυτωνει την βουτια και δεν παει να κλαιει οσο θελει.....  :-W

Αρα εναποκειται στο καθε γονεα, ποσο ισχυρο ειναι μεσα του, ολο αυτο το φαινομενο του
προπατορικου αμαρτηματος και αναλογα θα πραξει.

:)

• Απλό μέλος
  • **
« Απάντηση #39 στις: 12 Μάρτιος 2011, 01:01:32 μμ »
νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλα,
αν τα σογια ειναι θρησκευομενα, τοτε το πιτσιρικι δεν την γλυτωνει την βουτια και δεν παει να κλαιει οσο θελει.....  :-W

Αρα εναποκειται στο καθε γονεα, ποσο ισχυρο ειναι μεσα του, ολο αυτο το φαινομενο του
προπατορικου αμαρτηματος και αναλογα θα πραξει.

:)

Ακριβώς αυτό. Αλλά γενικά μέχρι το παιδί να μεγαλώσει κάπως, τα πάντα εναπόκεινται στον γονέα... Όχι μόνο το θέμα της βάφτισης.
Δεν ξέρω μετά από όλα αυτά, αν σου λύθηκε το αρχικό σου ερώτημα...

Αποσυνδεδεμένος jimb

• psycho
  • Ανώτερο μέλος
    Thoughtful
« Απάντηση #40 στις: 13 Μάρτιος 2011, 10:16:09 πμ »
μιλωντας για το σημερα,
πιστευω οτι οσοι γονεις εχουν διαθεση να σκεφτουν, οτι θα πρεπει να λαβουν υποψη τους και αυτη την παραμετρο που συζηταμε εδω, αυτο και τιποτε αλλο.

• Απλό μέλος
  • **
« Απάντηση #41 στις: 13 Μάρτιος 2011, 10:44:49 πμ »
μιλωντας για το σημερα,
πιστευω οτι οσοι γονεις εχουν διαθεση να σκεφτουν, οτι θα πρεπει να λαβουν υποψη τους και αυτη την παραμετρο που συζηταμε εδω, αυτο και τιποτε αλλο.

Στην σημερινή εποχή οι γονείς θα πρέπει γενικά να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί και να μην κρατάνε συνήθειες του παρελθόντος που αποδεδειγμένα δεν έχουν καμιά χρηστική αξία (π.χ. το ότι μετά την γέννα η μητέρα και το βρέφος δεν κάνει να βγουν έξω για 40 μέρες)... Αλλά εντάξει, μετά ανοίγει άλλη κουβέντα και ίσως βρεθούμε εκτός θέματος...

Αποσυνδεδεμένος Nature

• Απλό μέλος
  • **
« Απάντηση #42 στις: 16 Μάρτιος 2011, 01:31:36 μμ »
Πιστεύω πως υπάρχουν πολύ σοβαρότερα λάθη που κάνουν (κάνουμε) οι γονείς κατά την ανατροφή του παιδιού τους (από 0-18 χρονών), από το "λάθος?" της βάπτισης.
Λάθη αμέτρητα, λάθη που σημαδεύουν το παιδί για μια ζωή, λάθη με επιπτώσεις που δύσκολα λειαίνονται.

Αποσυνδεδεμένος lalala

• Ανώτερο μέλος
  • Mood: Mischievous
    Mischievous
  • Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
« Απάντηση #43 στις: 17 Ιανουάριος 2013, 09:54:00 μμ »
Παλιο θεμα..Το επαναφερω ομως γιατι την κυριακη πηγα σε μια βαφτιση οπου το μωρακι εκλαιγε με αναφιλητα εκλαιγε λες και το εσφαζαν και το λυπηθηκε η καρδια μου.Ισως να ειναι λιγο βαρβαρη η ολη διαδικασια  και αναθεωρω λιγο :(
δεν λεω οκ βαφτιση  αλλα σε λιγο πιο φιλικο περιβαλλον για το μωρακι :-hm
ΓΙΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ :)

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

• Ανώτερο μέλος
  • Mood: Silly
    Silly
  • Μόνιμος τρόφιμος..
« Απάντηση #44 στις: 17 Ιανουάριος 2013, 10:08:43 μμ »
Ο δικός μου έκλαψε όταν κατάλαβε ότι τελικά δεν θα παίξει για πολύ με το νερό ........ :/c

Νομίζω δεν είναι απαραίτητο για το όνομα πλέον.... ;D
Είμαι καλά!!!!