Στέκι Ψυχολογίας

Ο κόσμος και εμείς => Καλλιτεχνικές ανησυχίες => Μήνυμα ξεκίνησε από: jimb στις 22 Ιανουάριος 2013, 10:44:48 πμ

Τίτλος: ταινιες που θα παιχθουν στη τιβι
Αποστολή από: jimb στις 22 Ιανουάριος 2013, 10:44:48 πμ
ανοιγω ενα θεμα για ταινιες που θα παιχθουν στη τιβι με σκοπο να τις εχουμε στα υποψην να τις δουμε  :-ty

Γραφουμε μια κριτικη η πληροφοριες και καναλι με ημερα / ωρα.
Τίτλος: Απ: ταινιες που θα παιχθουν στη τιβι
Αποστολή από: jimb στις 22 Ιανουάριος 2013, 10:47:19 πμ
και αρχιζω με μια ενδιαφερον ταινια,

το GOODBYE SOLO

του Ραμίν Μπαχρανί
με τους Σουλεϊμάν Σι Σαράνε, Ρεντ Γουέστ, Νταϊάνα Φράνκο Γκαλίντο

Υπόθεση: Ο 34χρονός Solo. Σενεγαλέζος ταξιτζής στην Βόρεια Καρολίνα, προσλαμβάνεται από τον 70χρονό λευκό William, να τον πάει σε δύο εβδομάδες στο βράχο  Blowing, την κορφή ενός απομονωμένου βουνού. Ο Solo αντιλαμβάνεται το σχέδιο του William και καταστρώνει το δικό του, να αποτρέψει τον πεισματάρη 70χρονό να πηδήξει από τον βράχο, θέτοντας τέρμα στη ζωή του. Έχει μπροστά του  2 εβδομάδες για να τον μεταπείσει.


Κριτικη απο εδω
http://nikolaspappas.blogspot.gr/2012/10/goodbye-solo-2008.html (http://nikolaspappas.blogspot.gr/2012/10/goodbye-solo-2008.html)Ο σκηνοθέτης Ramin Bahrani δημιουργεί δύο ίδιους χαρακτήρες με αντίθετους στόχους. Ο ένας θέλει να βοηθήσει κι άλλος δεν θέλει να βοηθηθεί. Η κόντρα είναι αναπόφευκτη. Η επιτυχία του σκηνοθέτη είναι ότι αντιμετωπίζει ισάξια και τους δύο. Αυτός που δε ζητά τη βοηθεια κανενός είναι ένας άνθρωπος που τιμωρεί τον εαυτό του για προσωπικούς λόγους κι έχει τελικά κάθε δικαίωμα να το κάνει εφόσον το επιθυμεί. Αν καταφέρει να ξεμπλέξει από αυτό το αδιέξοδο θα το κάνει μόνος του. Δε θα χρειαστεί κανέναν από μηχανής Θεό ειδικά όταν δεν τον κάλεσε.

Ο άλλος θέλει από μόνος του να βοηθήσει. Το παίρνει πολύ προσωπικά να ανατρέψει την απόφαση του φίλου του. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι κι αυτός είναι ελαττωματικός χαρακτήρας. Δε σέβεται την απόφαση του κι ίσως έχει την ανάγκη να νιώσει από μηχανής Θεός. Αυτή η κόντρα έχει βαθύτερες προεκτάσεις. Ενώ σε πρώτο επίπεδο φαίνεται να είναι κόντρα εγωισμών, αναλυτικότερα αναδύεται στην επιφάνεια ένα βασικό, αυτοκαταστροφικό χαρακτηριστικό του ανδρικού φύλου. Η ανάγκη να αφήσει το προσωπικό στίγμα του στον κόσμο είναι καταστροφική όταν γίνεται αυτοσκοπός.

Η ταινία αναλύει πετυχημένα ένα από τα κλασικά ανδρικά διλήμματα κι αφήνει το θεατή να αποφασίσει ποια θα ήταν η σωστή αντιμετώπιση. Οι άνθρωποι που κυνηγούν παθολογικά το να κάνουν καλές πράξεις δεν έχουν και μεγάλες διαφορές από αυτούς που βάζουν καθημερινό στόχο να ενοχλούν. Και οι δύο αντιδράσεις πηγάζουν από μία εσωτερική ανάγκη μας να ενταχθούμε μέσα σε οποιοδήποτε προβλέψιμο ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα νιώσουμε άνετα και θα κρυφτούμε ακόμα μία φορά από το απρόβλεπτο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης.


ΕΤ1 - 22.15
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.
Web Directory