Αποστολέας Θέμα: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι  (Αναγνώστηκε 9355 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eirini

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 128
 • Mood: Calm
  Calm
Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« στις: 20 Ιούνιος 2012, 10:39:07 μμ »


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούν ούτε το δέκα τοις εκατό απ΄ότι τους λένε! Έχουν το χάρισμα να ακούν μόνο ό,τι τους αφορά ή τους συμφέρει, ακούν φιλτράροντας εσωτερικά το προσλαμβανόμενο ερέθισμα.
Και όμως, τα αυτιά μας προορίζονται για να ακούν αγάπη. Δυσκολεύεσαι να το συλλάβεις, έτσι δεν είναι; ιδίως αν κάποιος στο περιβάλλον σου σε επικρίνει συχνά! Χωρίς αμφιβολία θα με ρωτήσεις :”Και πως να ακούσω αγάπη στα λόγια του συντρόφου μου, που άλλη δουλειά δεν κάνει από το να μου γκρινιάζει όταν δεν του αρέσει κάτι;”
Όταν και εσύ συμβεί να επικρίνεις κάποιον, μπορείς να δεις το κίνητρό σου, αυτό που κρύβεται πίσω από την επίκρισή σου; Επικρίνεις το συγκεκριμένο άτομο επειδή δεν το αγαπάς; Ή μήπως επειδή το αγαπάς υπερβολικά αλλά με λάθος τρόπο;
Δεν έχει σημασία πως αγαπάς, σημασία έχει, σε τελική ανάλυση, ότι αγαπάς! Να, λοιπόν, τι κρύβεται πίσω από την επίκριση. Είτε είναι ο σύντροφός σου, το παιδί σου,  ένας φίλος σου, επικρίνεις επειδή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που διαμόρφωσες εσύ, όταν το γνώρισες. Ξάφνου, συμβαίνει κάτι και απογοητεύεσαι, επειδή το πρόσωπο αυτό δεν ενεργεί, δεν σκέφτεται και δεν μιλάει όπως θα ήθελες εσύ. Και το επικρίνεις. Γιατί; Απλούστατα επειδή θέλεις να το βοηθήσεις να δει πιο καθαρά, καθώς ενδόμυχα πιστεύεις ότι οφείλει να πράξει διαφορετικά.
Η όποια επίκριση υποκρύπτει αγάπη. Το μόνο που χρειάζεται για να ανακαλύψουμε αυτή την αγάπη, είναι να την ακούσουμε. Αν το πρόσωπο που επικρίνεις σου ήταν αδιάφορο, θα μπορούσε να κάνει ή να λέει οτιδήποτε: Δεν θα του έδινες την παραμικρή σημασία! Δεν θα σκεφτόσουν να το επικρίνεις, επειδή τα λόγια και οι πράξεις του θα σε άφηναν τελείως ασυγκίνητο. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι για σένα. Όταν σε επικρίνουν, κάτι σημαίνεις για αυτούς.  Επιπλέον, όταν σε επικρίνουν, έχεις παρατηρήσει ότι αναφέρονται σε συγκεκριμένη πράξη; Σε συγκεκριμένη στάση; Για το πως ντύνεσαι, πως μιλάς, πως γελάς, πως χτενίζεσαι, πως εργάζεσαι, και ούτω καθεξής; Άρα, επικρίνουν τη στάση σου και όχι τον πραγματικό σου εαυτό, την ουσία σου… Όταν βιώνεις συναισθήματα μετά από κάποια επίκριση, είναι γιατί ένοιωσες απόρριψη, δεν ένοιωσες αγάπη για το βαθύτερο είναι σου. Και όμως, ο άλλος δεν επέκρινε την ουσία σου, το βαθύτερο είναι σου. Ως άνθρωπο, ως πλάσμα, σε αγαπάει. Αντίρρηση έχει  μόνο για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά σου.
Ας υποθέσουμε τώρα , ότι κάποιος έρχεται σε σένα για να κάνει παράπονα. Αντί να ακούσεις μόνο το ότι ο άλλος χρειάζεται ένα “ευήκοο αυτί“, γιατί να μην ακούσεις και ότι με το παράπονό του ζητάει τη συμβουλή σου; Γιατί δεν το ψάχνεις λιγάκι; Σου το λέω αυτό, επειδή χαρακτηρίζει πολύ τις ανθρώπινες σχέσεις. Πιστεύουμε πως έχουμε απαντήσεις για όλα. Χωρίς να εξακριβώσουμε αν ο άλλος χρειάζεται τη βοήθειά μας, αραδιάζουμε τις καλές συμβουλές μας.  Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να του λύσουμε το πρόβλημα, περιμένουμε μάλιστα να μας εκφράσει και ευγνωμοσύνη. Η πραγματικότητα είναι συνήθως εντελώς διαφορετική. Τις περισσότερες φορές, αυτός που παραπονιέται δεν είναι καθόλου έτοιμος να πράξει τα δέοντα για να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Και η καλή συμβουλή σου δεν θα τον εντυπωσιάσει καθόλου. Δεν είναι αυτό που θέλει να ακούσει.
Αφού σου εκθέσει το πρόβλημά του, ρώτησέ τον αν θέλει τη βοήθειά σου, αν ενδιαφέρεται να ακούσει τη γνώμη και τις προτάσεις σου. Η αντίδρασή του θα σου υποδείξει ποια θα είναι η καλύτερη στάση σου. Συχνά, η συμβουλή που θέλουμε να δώσουμε στους άλλους είναι μια γνώμη που θα έπρεπε  να δώσουμε στον εαυτό μας, μια συμβουλή που αρμόζει σε εμάς. Η συμβουλή αυτή δεν ταιριάζει απαραιτήτως και στον άλλο. Μάντεψε την ανάγκη του ανθρώπου, πες του ό,τι θέλει να ακούσει, και θα πετάξει στα ουράνια!
Σου έτυχε ποτέ να γνωρίσεις κάποιον που διαρκώς παραπονιέται και που, παρά τις όποιες παρεμβάσεις σου, συνεχίζει να ζει με δυστυχίες  και προβλήματα; Την επόμενη φορά που θα σου αραδιάσει τις δυστυχίες του, θα τον βοηθήσεις λέγοντάς του το εξής :”Σε άκουσα με μεγάλη προσοχή. Τώρα, θέλω να ακούσω και τι αποφάσισες να κάνεις για να λύσεις το πρόβλημά σου.” Μπορεί να μη χαρεί καθόλου και να σου απαντήσει: “‘Ακουσέ με!!! Δεν έχω άλλη επιλογή! Τίποτα δεν αλλάζει! Όλα είναι εναντίον μου!” Τότε, πες του με ήρεμο τόνο ότι δεν θέλεις πια να τον ακούς να μιλάει για τα προβλήματά του, και ότι στο μέλλον μετά χαράς θα τον ακούσεις, με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει επίσης και σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή τους. Βέβαια, τα λόγια σου ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλο σοκ, ίσως και να σου θυμώσει. Μπορεί όμως να συμβεί το εντελώς αντίθετο, να τον βάλεις σε σκέψεις για τη συμπεριφορά του.
Στην πραγματικότητα, αυτό που περιμένει από εσένα το συγκεκριμένο άτομο αραδιάζοντας ασταμάτητα τα παράπονά του, είναι να νοιώσει καλύτερα με λόγια του τύπου: “Μη στεναχωριέσαι! Δεν είναι και τόσο φοβερό! Όλα θα πάνε καλά, θα δεις! Κάνε υπομονή και κουράγιο, στο τέλος όλα φτιάχνουν!” Θέλει να ακούσει λόγια παρηγοριάς. Όταν τελειώσεις με τις παρηγοριές σου, το πιο πιθανό είναι να σου πει:¨Α! Τώρα νοιώθω καλά! Πάντα μου κάνει καλό να κουβεντιάζω μαζί σου!” Όλη αυτή την ώρα, ούτε εσύ ούτε ο άλλος κάνατε κάτι για να μετατρέψετε την ενέργεια δυστυχίας σε ενέργεια ευτυχίας.
Εσύ χρησιμοποίησες την ενέργειά σου για παρηγοριά, λέγοντας ακριβώς ό,τι ο άλλος ήθελε να ακούσει, και εκείνος θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο δυστυχίας. Κανείς δεν ευθύνεται για τη δυστυχία του άλλου. Δεν χρειάζεται λοιπόν να φροντίζεις για την ευτυχία των άλλων. Ο ρόλος σου δεν είναι, σε καμία περίπτωση, να τους παρηγορείς, ώστε να συνεχίσουν να παραπονιούνται για τις επικρίσεις και τα προβλήματά τους.
Σου συμβαίνει ποτέ να ενοχληθείς ακούγοντας ψέματα, να νοιώσεις στα τρίσβαθα της ψυχής σου ότι κάτι ακούστηκε περίεργα απ΄ ότι σου είπαν; Ποιά στάση κρατάς σε μια τέτοια περίπτωση; Ακούς τον συνομιλητή σου παριστάνοντας ότι τον πιστεύεις ενώ ενδόμυχα τον επικρίνεις; Αν συμβαίνει αυτό, τότε δεν είσαι πιο ειλικρινής από εκείνον! Ψεύδεσαι και εσύ, αφού σκέφτεσαι κάτι και αφήνεις να πιστεύουν κάτι άλλο. Εάν αντιλαμβάνεσαι ότι τα άτομα στο περιβάλλον σου δεν είναι ειλικρινή, πρέπει να καταλάβεις ότι βρίσκονται εκεί για να συνειδητοποιήσεις ότι ούτε και εσύ είσαι πάντα ειλικρινής. Και όταν δεν είσαι ειλικρινής, δεν το κάνεις από κακία! Συχνά, μια τέτοια στάση προκαλείται από φόβο, φοβάσαι μη γελάσουν μαζί σου, φοβάσαι μήπως δεν σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, μήπως κάνεις λάθος… Αποδέξου λοιπόν, ότι όταν οι άλλοι δεν είναι ειλικρινείς μαζί σου, έχουν κι εκείνοι τους φόβους τους. Αντί να τους επικρίνεις, δες σε αυτούς το μικρό παιδί που φοβάται.
Αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις την κατάσταση, άρχισε από σήμερα κιόλας να είσαι ειλικρινής. Όταν σου μιλάει κάποιος και αισθάνεσαι ότι αυτό που άκουσες είναι λάθος, να το εκφράσεις αμέσως.
Αν μια στάση σε ενοχλεί, είναι επειδή αντανακλά κάτι που υπάρχει μέσα σου.  Αν ενεργείς με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ μέσα σου αισθάνεσαι εντελώς διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα η επίκριση. Δεν έχει σημασία αν είναι αυτοκριτική ή επίκριση των άλλων. Όσο διαρκεί όμως αυτό, κανείς δεν νοιώθει καλά γύρω σου. Το κλίμα της επίκρισης έχει ως αποτέλεσμα να εκπέμπεις στον περίγυρό σου κύματα δυσφορίας.
Αντί να ακούς λόγια αυταρχισμού, μπορείς να επιλέξεις να ακούς λόγια αγάπης! Το άτομο που σου δίνει την εντύπωση του αυταρχικού, είναι συχνά άτομο που προβάλλει μια έντονη προσωπικότητα, απλώς και μόνο για να κρύψει το φόβο του. Ενδέχεται επίσης, να θέλει πραγματικά να σε βοηθήσει, αλλά το κάνει με τρόπο αυταρχικό, επειδή δεν γνωρίζει να συμπεριφερθεί διαφορετικά. Χωρίς αμφιβολία, εκφράζει ό,τι έμαθε στα παιδικά του χρόνια. Ετσι ανατράφηκε από τους γονείς του και έτσι σου εκφράζει την αγάπη του. Αν μάθεις λοιπόν να βλέπεις μόνο την αγάπη, το φόβο ή τον πόνο στα αυταρχικά άτομα, δεν θα ξανακούσεις αυταρχικά λόγια. Τα αυταρχικά άτομα θα πάψουν να αποτελούν απειλή.
Αν θέλεις να κάνεις μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου, άρχισε από σήμερα να ακούς πραγματικά όταν σου μιλούν οι άνθρωποι. Αν το μήνυμα δεν είναι σαφές, πες τους να το επαναλάβουν και αφουγκράσου προσεκτικά για να συλλάβεις τα λόγια της αγάπης. Η ζωή σου θα αλλάξει ριζικά με τη σπουδαία τούτη άσκηση.
Ό,τι ακούς, λοιπόν, σου δίνει μια άλλη δύναμη για να αλλάξεις τη ζωή σου. Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις τις ισχυρές αυτές δυνάμεις που σου ανήκουν; Πράγματι, όταν δεν αποδέχεσαι κάτι που σου λένε, όταν θυμώνεις, απαρνιέσαι τη δύναμή σου. Και κάθε φορά που απαρνιόμαστε τη δύναμή μας, βιώνουμε οργή για τον εαυτό μας. Η οργή αυτή, συσσωρεύεται με αργό ρυθμό και κάποια στιγμή θα ξεσπάσει.
Για να οδηγηθείς στην ευτυχία, φρόντισε να ακούς υπέροχα πράγματα, γέμισε τον εαυτό σου με πράγματα καταπληκτικά. Είναι ελεύθερη η επιλογή σου ! Κανείς δεν υποχρεώνεται να ακούσει κάτι που δεν θέλει.
Ο καλύτερος τρόπος να ρυθμίσεις τη συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους είναι να χρησιμοποιήσεις τη διακριτική σου ευχέρεια και να ακολουθήσεις τη διαίσθησή σου.
Φίλος μου είναι όποιος δεν διστάζει να με διορθώσει. Η κουβέντα που αρχίζει να με ενοχλεί, είναι η κουβέντα που αρχίζω να ακούω.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιούνιος 2012, 10:28:52 μμ από eirini »
«Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια.»

Αποσυνδεδεμένος anonymous

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 1025
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #1 στις: 21 Ιούνιος 2012, 08:30:21 πμ »
συγνωμη αλλα δεν διαβαζετε ολοκληρο,ενα ματσο μπουρδες.....κ φανταζομαι οτι αυτο ειναι καποιο βιβλιο που πουλησε.....

Αποσυνδεδεμένος lalala

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 4795
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Mischievous
  Mischievous
 • Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #2 στις: 21 Ιούνιος 2012, 09:59:47 πμ »
Διαβαζωντας το βιβλιο της ,θα μαθω ποια ειμαι?? :-W
.
ΓΙΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ :)

Αποσυνδεδεμένος anonymous

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 1025
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #3 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:10:16 πμ »
Διαβαζωντας το βιβλιο της ,θα μαθω ποια ειμαι?? :-W
.

παντα....προσοδοφορο το εμποριο αυτογνωσιας,ευτυχιας,ελπιδας κλπ.....

Αποσυνδεδεμένος eirini

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 128
 • Mood: Calm
  Calm
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #4 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:00:29 μμ »
συγνωμη αλλα δεν διαβαζετε ολοκληρο,ενα ματσο μπουρδες.....κ φανταζομαι οτι αυτο ειναι καποιο βιβλιο που πουλησε.....
τα βιβλία είναι για να διαβάζονται και για να μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο παραπάνω,όχι για να τα ακολουθήσουμε κατά γράμμα.Επίσης για να σχηματιστεί γνώμη για κάτι και να εκφραστεί πρέπει να είναι 'ολοκληρωμένη'.Μπορεί για σας να είναι σαχλαμάρα και κάποιον άλλον να τον βοηθήσει..συμβαίνουν αυτά.
«Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια.»

Αποσυνδεδεμένος eirini

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 128
 • Mood: Calm
  Calm
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #5 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:01:49 μμ »
Διαβαζωντας το βιβλιο της ,θα μαθω ποια ειμαι?? :-W
.
όχι Νεφέλη,δεν θα σου μάθει το βιβλίο ποια είσαι,τα βιβλία είναι για να σε κάνουν να σκέφτεσαι και να κρίνεις.
«Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια.»

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9577
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #6 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:20:04 μμ »
νομιζω οτι ειστε λιγο υπερβολικες για ενα βιβλιο....
αν ηταν ετσι οτι βιβλιο εχει γραφτει, θα μας εφτιαχνε και την ωη, δυστυχως δεν γινεται αυτο.
Παρολα αυτα, ερεθισματα απ βιβλια μπορει να δεχτει ο καθενας μας,
αρκει να ταιριαζουν στη φιλοσοφια και τον τροπο σκεψη του.  :-pf
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3960
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Silly
  Silly
 • Μόνιμος τρόφιμος..
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #7 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:26:44 μμ »

Θα μας χάλαγε αν έστω και ένας άθρωπος έβρισκε απαντήσεις και καλυτέρευε την ζωή του  μέσα από τέτοια νοοτροπία βιβλίων αυτοβοήθειας?

Δεν υπάρχει ένας τρόπος δεν υπάρχει μια συνταγή για όλους. Απλά δεν είναι κακό να δεχόμαστε την διαφορετικότητα στην στάση ζωής ....του κάθε ένα.

Και ευτυχώς διότι θα υπήρχε ένα βιβλίο, ένα φαγητό, ένα χρώμα.....
Είμαι καλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος anonymous

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 1025
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #8 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:34:39 μμ »
Θα μας χάλαγε αν έστω και ένας άθρωπος έβρισκε απαντήσεις και καλυτέρευε την ζωή του  μέσα από τέτοια νοοτροπία βιβλίων αυτοβοήθειας?

Δεν υπάρχει ένας τρόπος δεν υπάρχει μια συνταγή για όλους. Απλά δεν είναι κακό να δεχόμαστε την διαφορετικότητα στην στάση ζωής ....του κάθε ένα.

Και ευτυχώς διότι θα υπήρχε ένα βιβλίο, ένα φαγητό, ένα χρώμα.....

αν πιστευει καποιος οτι με στοχασμους,καποιου αλλου θα βρει τις δικες του απαντησεις...
αν πιστευει καποιος οτι με την νοητικη πορεια καποιου αλλου χαραζεται η δικη του....
αν πιστευει καποιος οτι μπορει να ειναι ιδιος ακριβως και να αντιδρα το ιδιο με καποιον αλλον.....

ναι τοτε γινεται....

η ολη μου διαφωνια με ολα αυτα τα βιβλια ειναι οτι παρουσιαζονται σαν μεθοδος.....
συμφωνω απολυτα με το οτι η συνταγη δεν ειναι παντα ιδια....για την ακριβεια πιστευω οτι δεν μπορει να ειναι ιδια εφοσον ο καθε ενας μας ειναι μοναδικος....
τετοιου ειδους βιβλια ομως κανουν ακριβως αυτο που λες....προσφερουν μια ιδια συνταγη για ολους....

η αυτογνωσια δεν εμπορευεται......κατακτιεται!!!με κοπο....

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9577
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #9 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:41:38 μμ »
με κοπο αλλα και με τροπο....
τωρα που ειναι η κρυμμενη η ευτυχια... χμμμ παντου,
εσυ μπορει να σηκωσεις μια πετρα και να ειναι απο κατω,
η αλλη μεσα απο 2 - 5 - 10 βιβλια,
εμενα αμα με ρωτησεις κανεις απο οπου μπορεσω να δω κατι να μου κεντρισει την προσοχη.

Τωρα το πως πλασαρεται το καθε βιβλιο,
ε οκ δεν μου το εχωσαν και στη μουρη.
Αμα θελω το αρχιζω η αλλιως το προσπερναω και ειδικα στα βιβλια ειμαι πολυ επιλεκτικος.
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3960
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Silly
  Silly
 • Μόνιμος τρόφιμος..
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #10 στις: 21 Ιούνιος 2012, 10:45:35 μμ »

συμφωνω απολυτα με το οτι η συνταγη δεν ειναι παντα ιδια....για την ακριβεια πιστευω οτι δεν μπορει να ειναι ιδια εφοσον ο καθε ενας μας ειναι μοναδικος....
τετοιου ειδους βιβλια ομως κανουν ακριβως αυτο που λες....προσφερουν μια ιδια συνταγη για ολους....

Δεν την γνωρίζω, να υποθέσω έχεις διαβάσει αρκετά παρόμοια βιβλία? Και η μυστική συνταγή είναι?
Είμαι καλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος anonymous

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 1025
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #11 στις: 21 Ιούνιος 2012, 11:07:51 μμ »
κ η μυστικη συνταγη ειναι σκασε τα ωραια σου ευρα και εγω θα σου το παιζω,ψυχολογος,φιλοσοφος,στοχαστης,κυνηγος ευτυχιας


ε ψιτ κ που'σαι....κανουμε και συνεδρια,τζαμπα πραμα

 :-a :-a :-a

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3960
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Silly
  Silly
 • Μόνιμος τρόφιμος..
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #12 στις: 21 Ιούνιος 2012, 11:49:32 μμ »
Τα γράφουνε ειδικοί δηλαδή? και σε παροτρύνουν για συνεδρίες μαζί τους?
Είμαι καλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος anonymous

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 1025
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #13 στις: 21 Ιούνιος 2012, 11:58:25 μμ »
οχι συνεδρία....συνέδρια....ριξε καμια ματια ρε μονοχαπο στο γκουγκλ....

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3960
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Silly
  Silly
 • Μόνιμος τρόφιμος..
Απ: Lise Bourbeau Μάθε ποιός στ΄αλήθεια είσαι
« Απάντηση #14 στις: 21 Ιούνιος 2012, 11:59:12 μμ »
2 βιβλία δεν τα διάβασα απλά τα ξεφύλλισα...από έναν ψυχολόγο σεξολόγο..., και μια ειδικό σε θέματα παιδιών....δεν με ενθουσίασαν
Από την άλλη δεν τα διάβασα κιόλας. Την προσοχή μου όμως δεν μου την τράβηξαν.... :|p
Είμαι καλά!!!!

 

Related Topics

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
1784 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτώβριος 2010, 09:47:17 πμ
από jimb
0 Απαντήσεις
2421 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοέμβριος 2010, 01:46:58 μμ
από Soul Rebel
10 Απαντήσεις
3818 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοέμβριος 2010, 01:47:24 πμ
από Nature
6 Απαντήσεις
36 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Σεπτέμβριος 2011, 12:59:03 μμ
από Nature
0 Απαντήσεις
873 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκέμβριος 2011, 05:04:46 μμ
από Sara
68 Απαντήσεις
192 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 07 Σεπτέμβριος 2012, 11:09:32 μμ
από OnlyHappy


SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.
Web Directory