Αποστολέας Θέμα: Άμιλλα - ανταγωνισμός.  (Αναγνώστηκε 2975 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sara

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3434
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Worried
  Worried
Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« στις: 11 Μάρτιος 2012, 12:19:17 μμ »
«Άμιλλα είναι θλίψη προερχόμενη απ' την υπεροχή του συναγωνισμού μας, ανακατωμένη με την ελπίδα του να τον ξεπεράσουμε, την κατάλληλη στιγμή, με την ικανότητά μας. Αλλά φθόνος είναι η ίδια η θλίψη, ανακατωμένη με την ηδονή του να δούμε τον συναγωνιστή μας έρμαιο ατυχήματος.»
Τόμας ΧομπςΑνταγωνισμός στίς παιδικές ηλικίες
Ο ανταγωνισμός μπορεί να δημιουργήσει άγχος στο παιδί αν αποτελέσει αιτία να νιώσει ότι η αξία του εξαρτάται από την επίδοσή του. Όταν τα πράγματα τα οποία αισθάνεται το παιδί ως πιο σημαντικά-όπως είναι η αγάπη και η αποδοχή των άλλων-εξαρτώνται από τις καλές επιδόσεις, υπάρχει η πιθανότητα να τα καταβάλει το άγχος. Οι έρευνες δείχνουν πως ο φόβος της αποτυχίας και η ανησυχία που νιώθει το παιδί μήπως δεν αποδώσει καλά σε κάποιο αγώνα, πιθανότατα αποτελούν τις σημαντικότερες αιτίες για στρες και νευρικότητα στον τομέα του παιδικού αθλητισμού.
Τα παιδιά ανησυχούν μήπως αποτύχουν, μήπως δεν σταθούν ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού. Μπορεί να νιώσουν άγχος πριν, κατά τη διάρκεια και ύστερα από έναν αγώνα. Μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, έδειξε ότι το 62% των παιδιών ανησυχεί μήπως δεν παίξει καλά ή κάνει κάποιο λάθος, ενώ το 23% δήλωσε πως το άγχος μπορεί να σταθεί αιτία να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό.
Ωστόσο, τα παιδιά που παίρνουν μέρος σε ατομικά αθλήματα μπορεί να νιώσουν περισσότερο ''ανταγωνιστικό στρες'' από εκείνα που συμμετέχουν σε ομαδικά αθλήματα. Το άγχος που νιώθουν πριν τον αγώνα, αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν πιέζονται από τους γονείς και τους προπονητές να κερδίσουν. Η αβεβαιότητα που νιώθουν για κάποιο αγώνα, το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας αυτός, καθώς και η σειρά που μπορεί να αγωνιστούν, μπορεί να αποτελέσουν παράγοντες άγχους.
Ο αθλητικός ψυχολόγος Δρ Rainer Martens , ειδικός στον παιδικό αθλητισμό, διατυπώνει την εξής θεωρία: Το ''ανταγωνιστικό στρες'' μπορεί να παρομοιαστεί με έναν ιό. Αν το παιδί δεχθεί μια μεγάλη δόση μονομιάς, μπορεί να αρρωστήσει. Οι μικρές, προσεκτικά ελεγχόμενες δόσεις επιτρέπουν στο παιδί να μάθει πως να διοχετεύει το άγχος του με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί βοήθεια και όχι εμπόδιο, στη βελτίωση των επιδόσεών του. Προσεκτικά επιλεγμένοι αγώνες με ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες βοηθούν το παιδί να μάθει ότι αθλητισμός σημαίνει ψυχαγωγία. Μια ψυχαγωγία που μπορεί να απολαμβάνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Έχουν διατυπωθεί ανησυχίες σχετικά με το αν το στρες του ανταγωνιστικού αθλητισμού μπορεί να εμποδίσει τη συναισθηματική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Κάποιοι ειδικοί μάλιστα αμφιβάλλουν αν τα μικρά παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν σε οργανωμένες προπονήσεις και αγώνες. Πιστεύουν ότι η νεαρή τους ηλικία δεν τους επιτρέπει να ανταπεξέλθουν στο άγχος που αποτελεί βασικό στοιχείο του ανταγωνιστικού αθλητισμού. Ωστόσο, μια έρευνα που διεξήγαν ο Δρ Martens και η Δρ Julie Simon έδειξε ότι παρόλο που ο αθλητισμός αναμφίβολα προκαλεί στρες, δεν πρόκειται για κάτι χειρότερο από το στρες που νιώθει ένα παιδί όταν πρόκειται να γράψει κάποιο διαγώνισμα ή να συμμετέχει στην σχολική ορχήστρα.
Ποιά είναι τα σημάδια του στρες εξαιτίας του ανταγωνισμού;
Κάποια παιδιά είναι από τη φύση τους επιρρεπή στο άγχος και στο στρες από ότι κάποια άλλα. Τα παιδιά αυτά περιγράφονται ως άτομα που παρουσιάζουν το ''άγχος ως χαρακτηριστικό''. Τα παιδιά των οποίων το επίπεδο του άγχους ως χαρακτηριστικό είναι υψηλό, έχουν την τάση να βλέπουν τον κόσμο περισσότερο απειλητικό από ότι τα υπόλοιπα. Στα παιδιά αυτά, τα οποία περιγράφονται από τους γονείς τους ως ''παιδιά που διαρκώς ανησυχούν'' , ο ανταγωνιστικός αθλητισμός πιθανότατα δημιουργεί περισσότερο στρες από ότι στα υπόλοιπα. Επίσης, τα παιδιά που διαθέτουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, τα οποία αισθάνονται ότι έχουν ελάχιστο έλεγχο πάνω στη ζωή τους, μπορεί να νιώσουν περισσότερο στρες.
Υπάρχουν αρκετά σημάδια που μπορεί να βοηθήσουν γονείς και προπονητές να αναγνωρίσουν τα παιδιά που είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο στρες και που ίσως να μην μπορούν
να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην πίεση. Τα σημάδια αυτά φτάνουν από τις ''πεταλούδες στο στομάχι'' ως τον ακραίο φόβο και πανικό, που πολλές φορές οδηγεί το παιδί στην άρνηση της συμμετοχής στον αγώνα. Άλλα σημάδια του στρες είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, η ανησυχία, οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, η ναυτία, ο στομαχόπονος, οι ακατάπαυστες νευρικές κινήσεις, η ανικανότητα να σταθεί το παιδί ήρεμο και η κόπωση.
Το στρες προκαλεί επίσης αύξηση του μυϊκού τόνου. Αν ο μυϊκός τόνος παραμείνει αυξημένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα είναι ο πόνος, η δυσκαμψία και η κόπωση. Τα παιδιά που υποφέρουν από στρες κουράζονται πιο εύκολα, δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις, ξεχνούν εύκολα και παρουσιάζουν αδυναμία συγκέντρωσης.
Άλλα συνηθισμένα σημάδια και συμπτώματα που σχετίζονται με το παιδικό άγχος είναι:
-Αϋπνίες, ξύπνημα νωρίς το πρωί και οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα του ύπνου.
-Εφιάλτες και άσχημα όνειρα.
-Αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και απώλεια όρεξης.
-Αλλαγές στη διάθεση, όπως ευθιξία και επιθετικότητα.
-Εκμετάλλευση καταστάσεων.
-Ανησυχία ή ακατάπαυστες νευρικές κινήσεις.
-Συμπτώματα υποχονδρίας: παράπονα για διάφορες σωματικές ενοχλήσεις, συνήθως την ημέρα του αγώνα.
-Συχνουρία και διάρροια.
Για να εκτιμήσουν οι γονείς το επίπεδο του στρες , πρέπει να διαπιστώσουν πως νιώθει το παιδί πριν από έναν αγώνα. Μπορούν να ρωτήσουν αν αισθάνεται νευρικότητα ή ναυτία, ή αν ανησυχεί μήπως κάνει κάποιο λάθος. Με το να του προσφέρουν άφθονη ενθάρρυνση κάθε φορά που πρόκειται να συμμετέχει σε κάποιο αγώνα, θα το κάνουν να πάψει να δίνει σημασία σε ενδεχόμενα λάθη.
Είναι κάποια παιδιά σε θέση να ανταπεξέλθουν στο στρες καλύτερα από κάποια άλλα;
Κάθε παιδί διαφέρει στον τρόπο που αντιμετωπίζει το στρες και βέβαια κάποια παιδιά είναι σε θέση να το αντιμετωπίζουν καλύτερα από κάποια άλλα. Οι ειδικοί πιστεύουν πως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητα ενός παιδιού να ανταπεξέρχεται στο στρες. Τέτοιοι είναι η προσωπικότητα του παιδιού, η ευφυΐα του και ο βαθμός της αυτοεκτίμησής του.
Σε ένα άρθρο με τίτλο ''Αιτίες άγχους των παιδιών σε σχέση με τον αθλητισμό'' που περιλαμβάνεται στο βιβλίο ''Προπονώντας τα παιδιά στον αθλητισμό'' ο Stephen Rowley αναφέρει πως οι διάφοροι παράγοντες, όπως είναι το φύλλο του παιδιού, η ευφυΐα του και ο βαθμός υποστήριξης που του δείχνουν οι γονείς και οι προπονητές του, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά του να ανταπεξέρχεται σε καταστάσεις που προκαλούν στρες.
Πιο συγκεκριμένα, παρατηρεί τα εξής:
-Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο ξεκίνημα της εφηβείας, πριν από την εφηβεία τα αγόρια είναι περισσότερο επιρρεπή στο άγχος εξαιτίας του ανταγωνισμού από ότι τα κορίτσια. Αιτία για τη διαφορά αυτή μπορεί να είναι το γεγονός πως οι γονείς στηρίζουν σε μικρότερο βαθμό τα αγόρια που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στο στρες. Μπορεί επίσης τα ίδια τα αγόρια, να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα σπορ από ότι τα κορίτσια.
-Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως τα παιδιά που αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο, μπορεί να είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται ευκολότερα στο στρες. Ίσως τα παιδιά αυτά να διαθέτουν περισσότερη αυτοεκτίμηση ή περισσότερες δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων από ότι οι συνομήλικοί τους.
-Οι στενές σχέσεις και η συμπαράσταση από την οικογένεια, φίλους ή προπονητή παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του παιδιού από το στρες. Αν το παιδί γνωρίζει πως μπορεί να μιλήσει σε κάποιον για τις ανησυχίες και τα άγχη του, τα συμπτώματα του στρες μειώνονται σε σημαντικό βαθμό.
Μπορούμε να κατανοήσουμε εύκολα μερικά από τα συμπτώματα του στρες εξαιτίας του ανταγωνισμού αν συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ επηρεάζουν οι ενήλικες τα παιδιά και με πόσο στρες αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τους αθλητικούς αγώνες. Στο βιβλίο με τίτλο ''Αθλητισμός για παιδιά και νέους'' , η Δρ tara Scanlan γράφει: ''Ο αθλητισμός είναι δημόσια υπόθεση. Σε αντίθεση με τις συνθήκες στη σχολική αίθουσα, όπου η επιτυχία ή η αποτυχία σε ένα διαγώνισμα μαθηματικών για παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει ιδιωτική εμπειρία, μη παρατηρήσημη από τους άλλους, μια κίνηση στον αγωνιστικό χώρο παρακολουθείται από συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, γονείς και θεατές''.
Τα μικρά παιδιά που νιώθουν να πιέζονται από γονείς και προπονητές να αποδώσουν καλύτερα ή να κερδίσουν σε έναν αγώνα, βιώνουν το στρες πριν από τον αγώνα σε μεγαλύτερο βαθμό.
''Το να κερδίσει κανείς τον αγώνα χάνοντας το παιδί είναι μια θυσία πέρα για πέρα ευτελής''
http://www.tatavlafc.com/psiupsilonchiomicronlambdaomicrongamma943alpha.html
Δεν ξέρω αν ζήσατε εσείς ανταγωνισμό,αλλά εγώ έζησα πολύ έντονο ανταγωνισμός και αθέμιτο και θεμιτό με τις φίλες μου και κατάλαβε στην τελική ότι είμαι η πιο ανίκανη από όλες γιατί δεν κατάφερα να ξεπεράσω καμμία τους. :'(

Αυτό με έχει δημιουργήσει θλίψη γιατί όταν κάποιος με ανταγωνιστεί εγώ παραδίνομαι αμέσως γιατί δεν αντέχω. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ?

Εγώ είμαι μάλλον από τα άτομα που δεν αντέχουν στον ανταγωνισμο.

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9233
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #1 στις: 11 Μάρτιος 2012, 12:28:06 μμ »
δεν σε κουραζει να εισαι ανταγωνιστικη?
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος Sara

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3434
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Worried
  Worried
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #2 στις: 11 Μάρτιος 2012, 12:30:23 μμ »
δεν σε κουραζει να εισαι ανταγωνιστικη?

Πολύ, αλλά δυστυχώς το κάνουν οι άλλοι και αναγκαστικά θα πρέπει να παίξεις το παιχνίδι τους για να επιβιώσεις.

εγώ είμαι από τα άτομα που δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό.

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9233
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #3 στις: 11 Μάρτιος 2012, 12:40:23 μμ »
τι σημαινει αυτο το αναγκαστικα?
δεν υπαρχει κατι τετοιο, απλα παρασυρεσαι σε αυτο το παιχνιδι....
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος Sara

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3434
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Worried
  Worried
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #4 στις: 12 Μάρτιος 2012, 11:24:25 μμ »
τι σημαινει αυτο το αναγκαστικα?
δεν υπαρχει κατι τετοιο, απλα παρασυρεσαι σε αυτο το παιχνιδι....

Δεν παρασύρεσαι υπάρχει ανταγωνισμός και αθέμιτος μάλιστα αν ο άλλος δεν σε συμπαθεί μπορρεί να πει και ψέμματα ή να μεγενθύνει κάποια γεγονότα ή να κάνει βούκινο κάτι που έκανες για να σε εκθέσει. Δεν πιστεύω ότι είμαι η μοναδική που τα έζησα αυτά ή μήπως είμαι? :-h :-h :-h
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μάρτιος 2012, 08:21:47 μμ από Rita »

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9233
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #5 στις: 13 Μάρτιος 2012, 01:08:59 πμ »
και αμα δεν με συμπαθει? τι σημαινει αυτο? προβλημα του....
οσο για τα ψεμματα, δεν κανει και τιποτα αλλο ο κοσμος, αστους να λενε.
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος Sara

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3434
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Worried
  Worried
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #6 στις: 13 Μάρτιος 2012, 08:28:39 μμ »
 Ξέρεις την παροιμία που λέει: "Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει" .  Αν δεν ζήσεις μια τέτοια κατάσταση δεν μπορείς να καταλάβεις και υπάρχει και η άλλη παροιμία που λέει: " όποιος μπει στον χορό, χορεύει."  Απλά μην σου τύχει μια τέτοια αρρωστημένη περίπτωση. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία και δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία και πέσεις σε πονηρό και ύπουλο άνθρωπο απλά θα πρέπει να μην "τσιμπάς".

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9233
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #7 στις: 13 Μάρτιος 2012, 08:40:15 μμ »
Ξέρεις την παροιμία που λέει: "Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει" .  Αν δεν ζήσεις μια τέτοια κατάσταση δεν μπορείς να καταλάβεις και υπάρχει και η άλλη παροιμία που λέει: " όποιος μπει στον χορό, χορεύει."  Απλά μην σου τύχει μια τέτοια αρρωστημένη περίπτωση. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία και δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία και πέσεις σε πονηρό και ύπουλο άνθρωπο απλά θα πρέπει να μην "τσιμπάς".


τεσπα  τωρα ομως δεν εισαι μικρη....
εχεις ευθυνη απεναντι στον εαυτο σου πια.
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος Sara

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3434
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Worried
  Worried
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #8 στις: 13 Μάρτιος 2012, 09:04:37 μμ »
Να σου πω κάτι αυτό το ότι δεν πρέπει να "τσιμπάς "  δεν είμαι 100%  σίγουρη ότι είναι θέμα ηλικίας.....

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9233
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #9 στις: 13 Μάρτιος 2012, 09:25:21 μμ »
οχι δεν ειναι,
ειναι θεμα επιβιωσης.
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος Sara

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3434
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Worried
  Worried
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #10 στις: 20 Μάρτιος 2012, 11:00:12 μμ »
"Τσιμπάς" ή όχι ο ανταγωνισμός είναι ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός για βλακείες  είναι βλακοανταγωνισμος :/c

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9233
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #11 στις: 21 Μάρτιος 2012, 01:38:24 πμ »
τα συναισθηματα δεν εξηγουνται αμα νιωθει καποιος ετσι αππλα νιωθει.
Μονο τετοια οπως τον ανταγωνισμο το θεωρω χασιμο χρονου....
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος Kiki m

 • noshout
 • Πλήρες μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 827
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #12 στις: 23 Απρίλιος 2020, 08:29:57 πμ »
Θα ήθελα να πω ότι ο αθλητισμός έχει ως βάση κάποιες ηθικές αξίες. Το πιο βλακωδες ,στρεσογονο και αποπροσανατολιστικο του στόχου του αθλητή είναι τα ηθικομάχεια.  Όντως με υγειης βάσεις δεν επιβιωνεις . Αθλούμαι για να μαι όμορφη για σένα jimb!  Θα γίνω καλύτερη για σένα jimb . O αθλητισμός είναι για να αδυνατισουμε,να είμαστε όμορφοι  για τους άλλους και κίνητρα παιδιών για αυτοβελτιώση του εαυτού παιδιών όπως ήμουν εγώ είναι λάθος . Είναι αποδεκτό από τον επιστημονικό κοσμο ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες είναι κακεντρεχη άτομα . Κινητήρια δύναμη είναι ο κομπλεξισμος μας . Άνθρωποι σαν και εμάς δεν ενδιαφέρονται για τα ωφελη υγείας και ψυχολογίας ενός αθλήματος. Το γεγονός ότι δεν ανταγωνιζομαστε με τους " αρτιμελής ' πρόκειται για ένα αλλαζωνικο υπερεγώ και όχι για αντίληψη του προβλήματος υγείας. Τα προβλήματα υγείας δεν είναι αυτα που μας θέτουν μέτρο αλλά μας ωθούν . Εάν ένας άνθρωπος με υπερευλυγισια και υπερκινητικότητα των αρθρώσεων δοσει όλες τις δυνάμεις του δεν κινδυνεύει από εξάρθρωση . Οι άνθρωποι σαν και εμένα δεν πονούν είναι φυγοπονοι.  Δεν γνωρίζω τα όρια μου ,πρέπει να μου τα θέσει άλλος.  Για σένα jimb αλλαξα την ζωή μου και άρχισα να τρώω πατατακια και δοκιμασα τηγανητά φαγια.

Αποσυνδεδεμένος Kiki m

 • noshout
 • Πλήρες μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 827
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #13 στις: 23 Απρίλιος 2020, 09:02:22 πμ »
Θυμάμαι ένα περιστατικό,οταν ξεκίνησαμε της ασκήσεις στον ίππο επί ένα σχεδόν χρόνο ,η προπονήτρια με εβαζε τελευταία στην σειρά  λέγοντας μου εσύ θα πας τελευταία. Ή άσκηση που είχαμε να εκτελέσουμε ήταν τριγωνική στήριξη εκτίναξη . Λειτουργησα με θυμό έπειτα από ένα χρόνο. Με το που πατησα στον βατήρα εκτινάχθηκα στα πέντε μέτρα περίπου και  έπεσα σε κοιβιστηση . Τραυματίστηκα ελαφρά στον λαιμό ,ήμουν δέκα χρονών αποφάσισα ότι ο θυμός δεν είναι καλό κίνητρο.

Αποσυνδεδεμένος Kiki m

 • noshout
 • Πλήρες μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 827
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Άμιλλα - ανταγωνισμός.
« Απάντηση #14 στις: 23 Απρίλιος 2020, 09:52:57 πμ »
Μετά πέρασα στην δοκό ισορροπίας όπου ήταν το αγαπημένο μου . Ενώ στις αρχές έφαγα τα μούτρα μου στην μικρή δοκό ,στην ψηλή δοκό δεν είχα καμια πτώση . Οπότε έκανα  μία έξοδο από την δοκό και έδειχνα με τους θεοστραβους δείκτες τον ουρανό το συναίσθημα ήταν πέραν του θριάμβου . Ήμουν εκεί ψηλά . Ξέρεις ...  Μία φορά με είδε ο πατέρας μου καθώς ήρθε να μας πάρει νωρίτερα. Οι γονείς μου δεν είχαν παρακολουθήσει ποτέ προπόνηση μου . Νομίζω ότι εκείνη την ημέρα ήταν το πιο περίεργο συναίσθημα. Ενιωσα ένα τρέμουλο στην προσγείωση σε όλο το σώμα μου ,κάτι σαν τρόμο με περηφάνια έδειχνα με τα χέρια μου τον ουρανό και ένιωθα ότι υπερνικησα ένα φόβο . Οι μόνες επιδείξεις που πήρα μέρος ήταν επίδειξης στον χορό. Κάναμε χορό μόνο για τις επειδηξεις . Στην πραγματικότητα δεν διασκεδαζαμε ποτέ πέραν των επιδείξεων . Τα καρναβάλια για μας ήταν υπέροχα . Το να καταφέρει κανείς να κάνει ασκήσεις στην μεγάλη δοκό όπως την λέγαμε παιδιά , σημαίνει επανάληψη των ασκήσεων σε βαθμό παράνοιας . Αρχικά στο έδαφος μετά σε πάγκο ,μετά σε χαμηλή δοκό .

 

SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.
Web Directory