Αποστολέας Θέμα: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;  (Αναγνώστηκε 4483 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sara

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3434
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Worried
  Worried
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=15583&subid=2&pubid=128647139

Υπάρχει μεταθανάτια ζωή; Η μετάβαση σε αυτή γίνεται μέσα από το λευκό τούνελ που βλέπουν όλοι όσοι ισχυρίζονται πως έζησαν την επιθανάτια εμπειρία; Όντως το σώμα μας κατά την μετάβαση αιωρείται; Πρόκειται για ανεξήγητο φαινόμενο ή όλα είναι παιχνίδια του μυαλού;

Καθημερινά βομβαρδίζεσαι από τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα με μεταφυσικά φαινόμενα και συζητήσεις περί επιθανάτιων εμπειριών ενώ πιθανότατα κι εσύ η ίδια να είχες κάποια στιγμή στη ζωή σου περάσει μέσα από το φωτεινό λευκό τούνελ. Υπάρχει λογική εξήγηση;

Πως είναι μια επιθανάτια εμπειρία;

Η πλειονότητα των περιγραφών των ατόμων που έζησαν μια επιθανάτια εμπειρία έχουν κοινά στοιχεία.

* Οι περισσότεροι αναφέρουν πως είδαν ένα τούνελ μέσα από το οποίο έβγαινε μια λάμψη που συνεχώς τους προσέγγιζε.

* Κανένας ωστόσο, δεν ένιωσε φόβο ή διστακτικότητα.

* Στο ταξίδι τους αυτό ορισμένοι συναντήθηκαν με αγαπημένα πρόσωπα που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

* Αλλοι άκουσαν μια φωνή γλυκιά και ήρεμη να τους καλεί να πλησιάσουν προς την φωτεινή πύλη.

* Αρκετοί επίσης ένιωσαν να αιωροούνται πάνω από το σώμα τους βλέποντας τις προσπάθειες διάσωσής τους. Με λεπτομέρειες διηγούνται τις συζητήσεις των διασωστών σε τόπους τροχαίων ατυχημάτων ή τις υπερπροσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών πάνω από το χειρουργικό κρεβάτι για να τους επαναφέρουν στη ζωή.

* Κι όμως στην πλειονότητα τους θεωρούν πως η αυτή η μικρή γεύση της μετάβασης από τη ζωή στο θάνατο υπήρξε η πιο όμορφη εμπειρία που έχουν ζήσει και η οποία άλλαξε εκ βάθρων τον τρόπο σκέψης τους.

Υπάρχει λογική εξήγηση;

Ο Κέβιν Νέλσον, Καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι μελέτησε τις επιθανάτιες εμπειρίες για περισσότερα από 30 χρόνια καταλήγοντας σε επιστημονικές ερμηνείες του φαινόμενου. Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι ο ύπνος και η κατάσταση ΡΕΜ στην οποία βρίσκεται κάποιος την ώρα που κοιμάται ή βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο δεκτικοί σε επιθανάτιες εμπειρίες απ' ότι άλλοι δεδομένου ότι πέφτουν πιο εύκολα σε υπνοπαράλυση, μια κατάσταση ΡΕΜ που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος και γρήγορη κίνηση του ματιού. Κατά την περίοδο REM, η δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου είναι παρόμοια με εκείνη που υπάρχει τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι και γι΄αυτό οι άνθρωποι που ξυπνούν από ύπνο REM μπορούν να θυμηθούν τα όνειρά τους.

Η επιστημονική εξήγηση για...

… το φως στο τούνελ και τις συναντήσεις με νεκρούς

Στη μελέτη του, ο καθηγητής Nelson διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι βίωσαν τις επιθανάτιες εμπειρίες μετά από λιποθυμία ή καρδιακό επεισόδιο. Το κοινό στοιχείο που συνδέει τις δύο περιπτώσεις είναι η προσωρινή διακοπή της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο κάτι που μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσής του.

Το φως στην άκρη του τούνελ θα μπορούσε να προέλθει από δύο διαφορετικές πηγές. Είτε το φως του χειρουργικού κρεβατιού ή λόγω της μηχανιστικής αντίδρασης του αμφιβληστροειδούς, του οποίου οι νευρώνες λόγω έλλειψης οξυγόνου σταματούν τη λειτουργία τους σχηματίζοντας έτσι την εικόνα-εντύπωση ενός σκοτεινού τούνελ που στην άκρη του υπάρχει φως.

… την κίνηση και την έλξη στην πύλη του «Παραδείσου»

Αλλά αρκετοί από όσους έχουν βιώσει μεταθανάτιες εμπειρίες ισχυρίζονται ότι όχι μόνο έβλεπαν το τούνελ αλλά περπατούσαν μέσα σε αυτό. Πως γίνεται αυτό;

Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τις εξωσωματικές εμπειρίες βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην περιοχή που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση της κίνησης. Κανονικά, η περιοχή αυτή απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε κατάσταση ύπνου REM ο εγκέφαλος να λειτουργήσει κατά τρόπο ώστε ο άνθρωπος να βιώσει την αίσθηση της κίνησης.

…. αίσθημα της αιώρησης και αποκοπής ψυχής - σώματος

Τα παραπάνω εξηγούν τα «οράματα» του λευκού φωτός και του τούνελ. Τι γίνεται όμως με τις εμπειρίες της αιώρησης η της αίσθησης απώλειας ζωής;

Η εξήγηση είναι απλή. Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου ΡΕΜ παρουσιάζεται υπνοπαράλυση. Οταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όραμα ή όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί ενώ η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.

Το αίσθημα της αιώρησης μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανοξία στη δυσλειτουργία της παρεγκεφαλίδας. Η επιστημονική ομάδα ενός άλλου γιατρού του Δρ Blanke ανακάλυψε τυχαία ότι η αίσθηση της αιώρησης σχετίζεται με χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο που δημιουργούν εμπειρία παραισθήσεων που γίνεται αντιληπτή ως αληθινή από τον ασθενή. Κατά τη διάρκεια εξέτασης ασθενούς που υπεβλήθη σε τεχνίτες ηλεκτρικές εκκενώσεις στον εγκέφαλο αυτή ένιωσε να αιωρείται λέγοντας στους γιατρούς πως έβλεπε το σώμα της από ψηλά. Όταν οι ηλεκτρικές εκκενώσεις σταμάτησαν είπε πως επέστρεψε στο σώμα της. Η υπερ-λειτουργία ορισμένων αισθητήρων μέσε στον εγκέφαλο δηλαδή μπορούν να προκαλέσουν τέτοια φαινόμενα.

… το συναίσθημα της γαλήνης και της ευτυχίας

Τέλος, τα συναισθήματα της ευτυχίας θα μπορούσε να εξηγηθεί από το σύστημα ανταμοιβής και επιβράβευσης του εγκεφάλου.

Κατά τη διάρκεια μεγάλων κρίσεων, το σώμα απελευθερώνει χημικά που δημιουργούν την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.

Μια αληθινή μαρτυρία

Κατά τη διάρκεια της επιθανάτιας εμπειρίας που είχε μετά από επιπλοκή στη γέννα του πρώτου της παιδιού μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία η Τζίλιαν συνάντησε τον νεκρό πατέρα της που είχε πεθάνει προ δύο ετών.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στη Daily Mail, ένιωσε να βγαίνει από το σώμα της και να αιωρείται πάνω από το χειρουεγικό κρεβάτι βλέποντας τις υπερπροσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν.

Στη συνέχεια πέρασε στην αίθουσα αναμονής βλέποντας τον άνδρα της εμφανώς σοκαρισμένο να τηλεφωνεί στη μητέρα της ενώ κατά τη συνάντησή με τον πατέρα της αυτός της είπε ότι θα γεννούσε αγοράκι, κάτι το οποίο ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

«Είπα στον πατέρα μου ότι έπρεπε να φύγω και να επιστρέψω πίσω να φροντίσω τον άνδρα μου τον Χάμιςκαι το παιδί μου αλλά μου απάντησε ότι έπρεπε να υπάρχει κάποια σοβαρή αιτία για να μου επιτρέψει να γυρίσω πίσω. Δεν φοβόμουν καθόλου. Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν το πώς θα καθησύχαζα τον Χάμις ότι όλα θα πήγαιναν καλά και πως θα έβρισκα τον τρόπο να επιστρέψω στο σώμα μου» λέει η Τζίλιαν που τώρα ζει μαζί με την οικογένειά της στο Sussex.

Μετά το επεισόδιο όπως λέει η ίδια επαναθεώρησε όλη τη ζωή της και από αντικοινωνικός κλειστός χαρακτήρας μεταμορφώθηκε σε κοινωνικό άτομο.

«Κάποιος που ψάχνει να βρει λογική εξήγηση απλά χάνει το στόχο. Για όσους έζησαν παρόμοιες εμπειρίες με τη δικιά μου κατανοούν ότι ήταν άκρως αληθινές και είχαν μεγάλη επίδραση στην μετέπειτα ζωή μας. Το να νιώθεις ότι αγγίζεις το θάνατο και επανέρχεσαι στη ζωή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι έζησα μια παραίσθηση αλλά για εμένα είναι πραγματικότητα» τονίζει.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Νέλσον σημειώνει ότι δεν θέλει να ακυρώσει την πίστη των ανθρώπων για το Θεό αλλά προσπαθεί να εξηγήσει επιστημονικά τα βιώματα τους.

Αλλωστε όπως τονίζει: Ποιός μας λέει ότι όλοι αυτοί οι μηχανισμοί δεν έχουν δημιουργηθεί από το Θεό ακριβώς για να μας κάνουν να αισθανθούμε άνετα καθώς πλησιάζουμε στο θάνατο;

Από τη Δήμητρα Γκούντρα


Εσείς πιστεύετε στην μετα θάνατον ζωή?

Αποσυνδεδεμένος lalala

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 4795
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Mischievous
  Mischievous
 • Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #1 στις: 07 Μάρτιος 2012, 10:01:13 μμ »
Πιστευω δεν πιστευω δεν δεχομαι οτι γινομαι μονο ενας μεζεδακι για τα σκουλικακια :>c
ΓΙΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ :)

Αποσυνδεδεμένος confused1985

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 70
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #2 στις: 09 Μάρτιος 2012, 01:35:23 πμ »
Πιστευω στην μεταθανατια ζωη..αλλα μου προκαλει αμηχανια και φοβο γενικοτερα στο να σκεφτομαι το μετα...αν υπαρχει..αν νιωθω πραγματα..αν βλεπω τους αλλους που δεν εχουν πεθανει!!Να πω και την αληθεια δεν θα ηθελα να τους βλεπω τι κανουν,αν στεναχωριουνται για μενα..και πολλα αλλα αν!!!Εχω λιποθυμησει ελαχιστες φορες στην ζωη μου μεχρι τωρα...Η τελευταια φορα ηταν και η πιο εντονη...Διαβαζοντας την επιστημονικη εξηγηση πιο πανω σοκαριστηκα!(Στη μελέτη του, ο καθηγητής Nelson διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι βίωσαν τις επιθανάτιες εμπειρίες μετά από λιποθυμία ή καρδιακό επεισόδιο!!)Θυμαμαι την αδερφη μου,οταν ανοιξα τα ματια μου και εκλαιγε...μου ειπε οτι ημουν πανω απο 20 λεπτα λιποθυμη,κατασπρη και δεν κουνιομουν ουτε αντιδρουσα στο νερο που μ εριχναν ή στα χαστουκακια για να ξυπνησω.Δεν θυμαμαι αν εβλεπα τουνελ,ουτε συγγενικα προσωπα που εχουν φυγει απο την ζωη.Ενα ασπρο φως θυμαμαι μονο και μια βουη στα αφτια μου οταν ανοιξα τα ματια μου..Ενας ενοχλητικος ηχος που κανει ενα μικροφωνο σε μια συναυλια που ξερυθμιζεται..καπως ετσι..Συγνωμη αν κουρασα απλα ηθελα να το γραψω σαν εμπειρια..ισως να μην ηταν κ τιποτα..απλα το συνδυασα!

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3960
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Silly
  Silly
 • Μόνιμος τρόφιμος..
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #3 στις: 08 Σεπτέμβριος 2012, 06:53:13 μμ »
Πιστευω δεν πιστευω δεν δεχομαι οτι γινομαι μονο ενας μεζεδακι για τα σκουλικακια :>c

 :D :D πως μου ξέφυγε η απάντηση αυτή? ? ?  :D :D
Είμαι καλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος VIDOCQ

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 194
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #4 στις: 11 Σεπτέμβριος 2012, 09:46:39 μμ »
Φαντάζομαι πως όταν πεθαίνει κάποιος και μετά, βλέπει ποιος πραγματικά είναι και δεν τον έβλεπε όσο ήταν ζωντανός...


ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΨΥΧΗΣ!(ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!)
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΨΥΧΗΣ!(ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!)


Αποσυνδεδεμένος lalala

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 4795
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Mischievous
  Mischievous
 • Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #5 στις: 12 Σεπτέμβριος 2012, 05:36:07 μμ »
εγω πιστευω οτι μεσα στη ζωη εχουμε πολλες φορες τετοιες εμπειριες τις οποιες αν αρχισουμε να δεχομαστε και ερμηνευουμε αποκαλυπτουμε και την πραγματικη μαγεια της φυσης μας

δε θα ηθελα να επεκταθω ,μονο ενα θα πω
οτι συμβαινει ειναι μαγικο...
ΓΙΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ :)

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3960
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Silly
  Silly
 • Μόνιμος τρόφιμος..
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #6 στις: 13 Σεπτέμβριος 2012, 10:50:34 πμ »
¨οταν πεθαίνεις κλαίνε , και πληρώνουν τα της κηδείας....χαμένα λεφτά.... :||


Τώρα για αυτού που το έχουν ζήσει....ξέρουν...και δεν νοιώθουν καμία ανάγκη να αποδείξουν τπτ.... :-a
Είμαι καλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος VIDOCQ

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 194
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #7 στις: 13 Σεπτέμβριος 2012, 03:45:38 μμ »
εγω πιστευω οτι μεσα στη ζωη εχουμε πολλες φορες τετοιες εμπειριες τις οποιες αν αρχισουμε να δεχομαστε και ερμηνευουμε αποκαλυπτουμε και την πραγματικη μαγεια της φυσης μας

'Έτσι είναι...
Την πραγματική μαγεία την βιώνεις όταν μαθαίνεις να είσαι ήρεμος και συναισθηματικός... Και φυσικά να μην σκέφτεσαι επιφανειακά...
Ας μην επεκταθώ και εγώ καλύτερα...

Αποσυνδεδεμένος VIDOCQ

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 194
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #8 στις: 13 Σεπτέμβριος 2012, 03:55:22 μμ »
¨οταν πεθαίνεις κλαίνε , και πληρώνουν τα της κηδείας....χαμένα λεφτά.... :||

Μετά από μερικούς μήνες, το κράτος πληρώνει τα έξοδα της κηδείας...Δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό δηλαδή...Δεν θα πληρώσει εξ΄ολοκλήρου μια πανάκριβη κηδεία...

Αποσυνδεδεμένος lalala

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 4795
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Mischievous
  Mischievous
 • Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #9 στις: 14 Σεπτέμβριος 2012, 11:21:49 πμ »
'Έτσι είναι...
Την πραγματική μαγεία την βιώνεις όταν μαθαίνεις να είσαι ήρεμος και συναισθηματικός... Και φυσικά να μην σκέφτεσαι επιφανειακά...
Ας μην επεκταθώ και εγώ καλύτερα...

Eτσι...και πολλες φορες αυτο συμβαινει οταν δεχομαστε τη φυση μας ετσι οπως ειναι ,οταν συμβιβαζομαστε με τα διαφορετικα<< προσωπα >>μας και με το γεγονος οτι αυτο που μας συμβαινει καλο η κακο ειναι αυτο π θα επρεπε...Πολλα προβληματα δημιουργουνται απο εσωτερικες συγκρουσεις...παλι δεν θα ηθελα να επεκταθω...
ΓΙΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ :)

Αποσυνδεδεμένος OnlyHappy

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 3960
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Silly
  Silly
 • Μόνιμος τρόφιμος..
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #10 στις: 14 Σεπτέμβριος 2012, 11:34:57 πμ »
Πάντως δεν <γυρνάς> ο ίδιος....
Δεν φοβάσαι τον θάνατο, αλλά θέλεις να ζήσεις διαφορετικά.... :-ty 
Είμαι καλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος VIDOCQ

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 194
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #11 στις: 15 Σεπτέμβριος 2012, 01:01:57 πμ »
...Πολλα προβληματα δημιουργουνται απο εσωτερικες συγκρουσεις...

Πράγματι, η δυστυχισμένη ζωή είναι αντανάκλαση των εσωτερικών μας συγκρούσεων...

Γι΄αυτό: Think Positive...

Αποσυνδεδεμένος VIDOCQ

 • Απλό μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 194
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #12 στις: 15 Σεπτέμβριος 2012, 01:09:05 πμ »
Δεν φοβάσαι τον θάνατο, αλλά θέλεις να ζήσεις διαφορετικά.... :-ty

Πιστεύω πως ένα απ΄τα μυστικά της ζωής είναι να μην μένεις στα ίδια και στα ίδια...Πρέπεις διαρκώς να αλλάζεις παραστάσεις και δραστηριότητες...Γιατί το να μένεις στα ίδια είναι αυτό που σε μιζεριάζει, σε αρρωσταίνει και στο τέλος πεθαίνει κάποιος άδοξα...

Αποσυνδεδεμένος jimb

 • psycho
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 9234
 • Φύλο: Άντρας
 • Mood: Thoughtful
  Thoughtful
  • το στεκι σας :)
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #13 στις: 15 Σεπτέμβριος 2012, 01:55:06 πμ »
σωστος ο βιντο....  :/b
"Θέλω να μου εξηγηθούν τα πάντα. Και ο Λόγος είναι αδύναμος μπροστά στην κραυγή της καρδιάς"

Αποσυνδεδεμένος lalala

 • Ανώτερο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 4795
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Mood: Mischievous
  Mischievous
 • Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
Απ: Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;
« Απάντηση #14 στις: 15 Σεπτέμβριος 2012, 09:57:54 πμ »
ναι αλλα φανταστειτε τη ζωη σαν ενα παιχνιδι ηλεκτρονικο..
καποιοι περνουν τις πιστες με επιτυχια αλλα δεν φοβουνται και να χασουν να ξαναδοκιμασουν να παιξουν
καποιοι αλλοι μενουν κολλημενοι σε μια πιστα...και τα παρατανε..
ΓΙΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ :)

 

Related Topics

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
4874 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 01 Οκτώβριος 2010, 09:41:14 πμ
από NDUV
4 Απαντήσεις
2677 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκέμβριος 2010, 04:44:56 μμ
από Soul Rebel
0 Απαντήσεις
2016 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Αύγουστος 2011, 03:53:08 μμ
από jimb
6 Απαντήσεις
36 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Σεπτέμβριος 2011, 12:59:03 μμ
από Nature
18 Απαντήσεις
50 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκέμβριος 2011, 07:03:14 μμ
από Sara
9 Απαντήσεις
2118 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 05 Δεκέμβριος 2019, 01:53:18 μμ
από Fallenme
26 Απαντήσεις
117 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Απρίλιος 2013, 11:35:31 μμ
από Aurora


SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.
Web Directory