Καλημερα σας!
Συγνωμη που δεν συστινομαι πραγμα που συνηθιζω, απλως το συγκεκριμενο θεμα δεν θελω να μπορει να συνδεθει με μενα.
Εχω προβληματα με την οικογενεια μου και παροτι πρωτα εχω συζητηση με τους φιλους μου θα προτιμουσα να ακουσω την γνωμη καποιου μεγαλυτερου.
Ειμαι 17 χρονων και ξερω πολυ καλα οτι δεν μου επιτρεπεται η εγραφη σε αυτο το forum, ομως ελπιζω να κανετε μια εξαιρεση. Επισης, λογο της καταρτησης μου με την πληροφορικη γνωριζω πολυ καλα τους κινδυνους του internet, καλυτερα απο τον μεσω ενεληκα που βρησκεται εδω μεσα. Ας ξεκηνισω λοιπον.
Πρωτα μερικες πληροφοριες για μενα. Οπως ειπα ειμαι 17 χρονων. Ζω με τον πατερα μου και την μητρια μου και σημειωνω οτι ηταν δικη μου επιλογη αυτο. Ξεκηναω την τριτη λυκειου και οπως καταλαβαινεται βαρια χρονια. Ως μαθητης θα μπορουσα να πω οτι ειμαι αρκετα καλος, εβγαλα μεσω ορο 18 και 1 αλλα σε καποια μαθηματα βαρεθηκα να γραψω στις εξετασεις αλλιως θα ηταν αρκετα πιο πανω. Επισης, εχω διακριθει στον πανελληνιο διαγωνισμο πληροφορικης 2 φορες την μια μαλιστα παραλιγο να προχωρησω στην Ολυμπιαδα. Απο την αλλη, δεν μπορεις να πεις οτι ειμαι πολυ κοινωνικος, εχω μετρημενους φιλους αν και με αυτους ειμαι πολυ δεμενος.
Φετος, το καλοκαιρι αποφασισαμε με τους γονεις μου οτι θα κανω φροντηστηριο ωστε να συγουρεψουμε την εισοδο μου στο πανεπιστημιο. Τα μαθηματα ξεκηνισαν τελη Ιουνιου, καναμε μια παυση τον Αυγουστο και συνεχιζουμε τωρα.
Ο πατερας μου ειναι ανεργος ενω η μητρια εχει ενα μετριο μισθο. Στο σπιτι που μενουμε μετακομησαμε τον χειμωνα του 2013-14, πριν ανηκε στον παππου(απεβιοσε) και χρειαστηκε πολλες δουλειες για να γινει κατοικισημο. Δουλειες τις οποιες σε ενα βαθμο εκανα εγω και ο πατερας μου καθως δεν αντεχαμε να πληρωσουμε μεροκαματα. Οταν μετακομησαμε σταματησαμε και συνεχισαμε το καλοκαιρι 2014 εκεινο τον καιρο συμφωνα με τον πατερα δεν δουλευαμε πανω απο 8 ωρες την ημερα, συμφωνα με μενα ξεκιναγαμε πρωι και σταματαγαμε μετα την δυση του Ηλιου. Με την εναρξη της σχολικης σεζον σταματησαμε και καναμε μονο ψηλο δουλειες οπως να κοβουνε ξυλα για το τζακι και να φροντιζουμε τα ζωντανα (κοτες, παπιες και κουνελια) . Σημειωνω οτι λιγο μετα τις εκλογες του 2015 (αρχες φεβρουαριου) ο πατερας μου ειχε ενα ατυχημα με το πριονη και τσαλακωσε 2 δακτυλα πραγμα που απωτελιωσε καθε ελπιδα να ξανα δουλεψει ως προγραματιστης. Απο τοτε κατα την γνωμη μου εχει γινει πιο ευεξαπτος πραγμα που δυσκολεψε την συνεργασια μας. Οταν εφτασε το καλοκαιρι και ηρθε η ωρα να ξαναρχησουμε δουλειες εγω αποφασισα οτι δεν θα συμμετεχω. Απο τοτε ξεκινησε η ενταση, η οποια αυξανεται συνεχως μεχρη και τωρα. Εγω υποστηριζω την αποφαση μου να μην δουλευω αλλα δεν το εχω συζητησει με τους γονεις μου διοτι οποτε μιλαμε για αυτο ειναι πολυ εντονη η συζητηση και δεν ηθελα να προκαλεσω ρηξη οποτε κραταω το στομα μου κλειστο.
Τον τελευταιο καιρο λενε οτι δεν κανω το κομματι που μου αρμοζει στο σπιτι(καθαρισμα κτλπ) η αλλιως οτι παρασιτω, ομως εγω πιστευω οτι δεν εχω αλλαξει καθολου σε αυτο τον τομεα απλως αυτοι ειναι πιο εκνευρισμενοι. Οι εσωτερικες δουλειες που κανω ειναι φασινα και τα πιατα ενω μερηκες φορες μαγειρευω. Αν και να σας πω την αληθεια ειμαι ο τυπος που προκειμενου να μην μαγειρευσω δεν θα φαω, οχι οτι περιμενω να το κανει καποιος αλλος.
Μερικες σκεψεις που εχω κανει σχετικα με την κατασταση ειναι :
1)να ψαξω για εισοδημα ωστε να ανεξαρτοποιηθω πραγματα που ειναι αδυνατο καθως με το φροντιστηριο δεν εχω αρκετο χρονο.
2)να γυρησω στην μητερα μου. Αδυνατο καθως δεν θελω να αλλαξω σχολειο αυτη την στιγμη ενω επισης θα εβαζα σε κινδυνο την σχεση με τον πατερα μου.
3) να περινενω μεχρη να αρχησουν τα σχολεια. Εγω σκεφτομαι οτι τοτε θα σωπασουν καθως ο ελευθερος χρονος μου θα μηδενιστει. Αλλα θα προτιμουσα να μην περιμενω γιατι πρεπει να γινουν καποια χαρτια οταν θα αρχισουν τα σχολεια και δεν ξερω αν θα παρω υπογραφη (ενω ο πατερας μου ειχε σκεφτει την ιδεα).
Νομιζω αυτες ειναι ολες οι πληροφοριες που μπορω να μαζεψω σχετικα με την κατασταση μου. Αναγνωριζω οτι βλεπω την ιστορια μονοπλευρα οποτε ειναι λογικο να εχω κρυψει πραγματα ασυδειτα για αυτο το λογο ρωτιστε για παραπανω διευκρινησεις.
Τελος ζητω συγνωμη για τους τονους και τα απειρα ορθογραφικα, συνδεομαι απο κινητο και ειναι δυσκολη η συγραφη και η διορθωση.
Λ